Laddar Evenemang

Läkemedelsutveckling 2.0

Läkemedelsutveckling 2.0: virtuella absorptionsstudier, djurfri läkemedelsutveckling och patientcentrerad produktion

Välkommen till evenemanget där vi utforskar de senaste innovationerna inom läkemedelsforskning och -produktion. Christel Bergström, professor vid Uppsala universitet, leder diskussionen kring virtuella absorptionsstudier, djurfri läkemedelsutveckling och potentialen för 3D-utskrivna läkemedel. Delta i en insiktsfull dialog om hur dessa metoder kan revolutionera branschen och möta specifika patientbehov.

Läkemedelsutveckling är i konstant utveckling och många nya metoder och teknologier är på väg att drastiskt förändra forskning, process och produktion. Under föredraget kommer den virtuella tarmen för studier av absorption och påverkan på denna med hjälp av olika hjälpämnen att belysas. Vidare diskuteras hur labbänksmetoder kan ersätta avancerade djurförsök, samt potentialen med 3D skrivna läkemedel för att svara mot specifika patientbehov.

Christel Bergström är professor i Molekylär galenisk farmaci vid Uppsala universitet och adjungerad professor i galenisk farmaci vid Monash University, Australien. Hon har stort samverkansintresse vilket bl a resulterat i rollen som Prodekan samverkan medicin och farmaci (Uppsala universitet). Sedan 2020 är hon även föreståndare för The Swedish Drug Delivery Center, ett kompetenscentrum i samverkan mellan Uppsala universitet och 18 nationella och internationella läkemedelsbolag. Hon är aktiv i gränsskiktet mellan akademi och industri, och har startat 4 bolag.

Tid & Plats

Onsdagen den 23 oktober
Kl. 17:30 – Fika och mingel
Kl. 18:00 – Föreläsning

Wallingatan 26A