Tillbaka
Nyheter

Nominera till Priset för Bästa Patientinformation 2024

2024-10-09

Alla som ger eller får läkemedelsinformation kan nu vara med och belöna initiativ som stärker kunskapen om behandling med receptbelagda läkemedel. Det är dags att nominera till Priset för Bästa Patientinformation 2024.

Priset för Bästa Patientinformation delas årligen ut av Apotekarsocietetens sektion för läkemedelsinformation. Syftet med priset är att lyfta fram stödjande åtgärder som görs för att höja kunskapen om användningen av ett receptbelagt läkemedel eller kunskapen om läkemedelsbehandling i stort. Genom att delge goda exempel och berättelser vill Apotekarsocieteten bidra till en förbättrad läkemedelsanvändning med en förbättrad läkemedelsbehandling som följd.

Har du exempel på initiativ som passar in på beskrivningen ovan och som är värda att belöna? Tveka inte att nominera!

Alla i läkemedelskedjan kan delta

Leverantörer, vårdgivare, patientorganisation eller användare som ger eller får läkemedelsinformation kan nominera ett bidrag. Bidragen kan vara skriftliga, tryckta, digitala, filmade, som podd eller muntliga insatser – en ökad förståelse, kunskap och insikt om ett läkemedel eller sjukdom. Det kan röra sig om en enskild aktivitet eller en serie samordnade insatser.

Så skickar du in ditt bidrag till Priset för Bästa Patientinformation

Bidraget skickas in per mejl till skardin.sol@gmail.com senast den 31 december 2024 med en kort beskrivning av initiativet och kompletterande bilagor.

Läs mer och se tidigare pristagare här